Stakeholderanalyse: HVR Field Map

Een stakeholderanalyse maakt in één oogopslag helder waar jouw stakeholders zich bevinden op het strategisch speelveld. Wij definiëren een stakeholder als een persoon of groep die invloed kan hebben op een project, afdeling of organisatie en/of zelf kan worden beïnvloed. Van stille opponent tot onzichtbare vriend, alle stakeholders worden in onze analyse getoond. Zo weet je precies waar je actie moet ondernemen en kun je het effect van jouw communicatie-inspanningen meten. Heb jij vragen als: Hoe staan mijn klanten tegenover mijn organisatie, producten en diensten? Hoe oordelen burgers over mijn beleid? Welke invloed hebben opinieleiders? Of de pers? En welke positie nemen andere stakeholders in?

De realtime stakeholderanalyse geeft hier een antwoord op. Zo sla jij een brug met al jouw stakeholders. Nieuwsgierig wat een analyse voor jou kan betekenen? Of wil je meteen aan de slag? Neem contact op en ontdek jouw mogelijkheden.

Field Map stakeholdersanalyse

Realtime jouw stakeholders volgen

De HVR Field Map is een uniek strategisch instrument. Volg jouw stakeholders en pleeg interventies waar nodig. Zo krijg jij jouw stakeholders in beweging. Door de tijd heen wordt zo zichtbaar of zij van positie veranderen en in welke richting. Onze analisten zorgen voor de updates. Zij monitoren permanent media, opinies, uitingen, directe contacten en andere informatie, die signalen oplevert over de strategische route van stakeholders. Bij veel van onze opdrachtgevers is de Field Map een vast agendapunt in bestuursvergaderingen geworden. HVR zet de Field Map onder andere in voor issues van TenderNed, de Hartstichting, Cito, de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS), Gemeente Tilburg en Gemeente Zoetermeer.

De HVR Field Map geeft realtime antwoord op vragen als:

• Hoe staan mijn klanten tegenover mijn producten en diensten?
  • Hoe oordelen burgers over mijn beleid?
  • Welke invloed hebben opinieleiders?
  • Hoeveel macht heeft de pers?
  • Welke positie hebben stakeholders in mijn belangen?
  • Hoe krijg ik mijn stakeholders in beweging?

Zijn dit de vragen waar jij graag antwoord op wilt? Wil jij jouw stakeholders in kaart brengen? Neem dan nu contact op en kijk wat de HVR Field Map voor jou kan betekenen.

Stakeholderanalyse voorbeeld

Zegt een woord als realtime jou weinig? En ben je benieuwd naar een voorbeeld van een door ons uitgevoerde analyse? Bekijk hier hoe een realtime stakeholderanalyse eruit ziet. Log in met de gebruikersnaam: demo en het wachtwoord: FM2014