Coaching en begeleiding

Competentie ontwikkeling nieuw

Het inzetten van communicatieve competenties en het ontwikkelen van de daarbij passende houding en vaardigheden is niet iets dat je alleen in een klasje leert. HVR zet coaching en begeleiding in om medewerkers, managers en bestuurders te helpen hun communicatieve competenties substantieel te versterken.

We kennen de kracht van coaching, maar ook de beperkingen. Onze coaches treden op als katalysator van je eigen denk – en ontwikkelingsproces. Ze nemen je geen verantwoordelijkheid uit handen, maar helpen je wel te spiegelen, te oefenen en steviger te worden.

Voor specifieke competenties die nadere verdieping vragen hebben we samenwerkingsovereenkomsten met de allerbeste mensen op dit gebied. Zo werken we samen met Harry van der Pol (vanbinnenuit) als het gaat om ‘de Kunst van het Luisteren’. En met Hans Bolten (Boltentraing) die ‘de Kunst van het Vragen Stellen’ tot zijn kerngebied rekent.

Voor situaties waarin minder intensieve coaching nodig is, hebben we ook een lichtere vorm van begeleiding. Daarin kijken we op vaste momenten met individuele personen of met teams naar het communicatief gedrag en bieden we aanknopingspunten voor verbetering. Coaching of begeleiding kan een opdrachtgever op dagdeelbasis afnemen. Voor wie dat wenst bieden we ook een ‘strippenkaart-formule’, waarin een opdrachtgever verzekerd is van ondersteuning voor een langere periode tegen een aantrekkelijk tarief.

Mocht in het traject blijken dat er naast professionele ontwikkeling ook persoonlijke ontwikkeling nodig is, dan brengen wij je in contact met professionele coaches of psychologen zoals Jan Bosch (JB365).

Meer weten over onze coaching en begeleiding? Neem contact op met Guus Kok.

Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Share on Facebook0
HVR Groep