HVR Braining: Adviseren in dynamische context

HVR Masterclass - Adviseren in dynamische context

Wie wil er in deze tijd van grote veranderingen geen communicatieve organisatie zijn? Stevig verbonden zijn met alle spelers in de omgeving, inspelen op wat daar leeft en doen waarvoor ze bedoeld is. Actief participeren in tal van netwerken. Nieuwe netwerken ontwikkelen. Bruggen slaan. Effectieve strategieën ontwikkelen om participatie en verbinding mogelijk te maken. En welke communicatiespecialist wil daar niet een bijdrage aan leveren?

HVR bundelt inzichten uit de meest actuele theorieën en de ervaringen in de praktijk in vier modulair opgebouwde Brainingen: De communicatieve organisatie, Ontwikkelen en veranderen van organisaties, De bijdrage en inrichting van de communicatieafdeling, Adviseren in dynamische context.

Omdat elke organisatie anders is en in een omgeving met geheel eigen dynamiek opereert, vraagt dat om maatwerk. Je stelt zelf jouw ontwikkelprogramma samen door een keuze te maken uit de thema’s en specifieke vraagstukken die voor jouw organisatie om verdieping vragen.

Braining: Adviseren in dynamische context
Bij de Braining: Adviseren in dynamische context, nemen we je mee in de wereld van adviseren in een omgeving die voortdurend in beweging is. In deze Braining behandelen we o.a. de vraagstukken:

 • Wat is adviseren eigenlijk?
 • Meervoudig kijken:
  • Wat is de situatie (de context van de vraag)?
  • Hoe wordt die situatie door de spelers beoordeeld en wat is hun voorkeursrepertoire (de mentale context)?
  • Wie bepaalt de situatie, waar zit de doorzettingsmacht, wat is de impact van cultuur en leiderschap (de sociale context)?
  • Wat is de bewegingsruimte die besturingsprotocollen, systemen en structuren bieden en hoe zijn die te beïnvloeden (de systeem context)?
 • Hoe kom je achter de kern: de kunst van het luisteren en de kunst van het vragen stellen
 • Procesmatig adviseren in contexten die voortdurend in beweging zijn

Meer weten over de Brainingen? Bekijk onze flyer of neem contact op met Peter Knoers of Guus Kok.

Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Share on Facebook0
HVR Groep