DE Unie

De komende decennia moeten we in Nederland de omslag maken naar een duurzame energiehuishouding. Aan fossiele brandstof komt een einde. Het is tijd voor een schone energietoekomst. Duurzame energie kan op vele manieren worden opgewekt. Vaak kan dat heel lokaal, met wind of zon of aardwarmte bijvoorbeeld. Velen zouden best hun energievoorziening meer in eigen hand willen hebben. Maar hoe doe je dat?

De Duurzame Energie Unie, kortweg DE Unie, is een coöperatie door en voor aangesloten leden. Een netwerk nieuwe stijl. DE Unie ondersteunt particulieren en ondernemers bij het opzetten van een lokaal duurzaam energiebedrijf. Ze leveren ondersteuning op het gebied van de techniek, maar kunnen ook helpen met levering, administratie, facturering, etc. Daarnaast is DE Unie een platform waarbinnen leden veel van elkaar kunnen leren. Welke acties werken wel en niet? Hoe werf je nieuwe deelnemers aan je duurzame initiatief? Hoe creëer je een duurzame community? Bij de DE Unie delen de leden hun ervaringen. Zo stellen zij bijvoorbeeld hun communicatie-ervaringen aan elkaar beschikbaar: inspiratie, inhoud en actie-ideeën. Gezamenlijke acties zijn binnen dit netwerk ook mogelijk. HVR ondersteunt DE Unie, versterkt de netwerkstructuur en werkt met hen aan een sterke positie in de markt.