Rumoer op #kantoor: 2018 schoon en Italiaans beginnen
Kantoorbuzz

Rumoer op #kantoor: 2018 schoon en Italiaans beginnen

di 16 januari 2018 - DOOR Jori Navest
Terug naar overzicht

Naast heel serieuze en inhoudelijke communicatie-dingen, beleven we bij HVR ook nog wel eens iets anders. Over de first world problems heb ik het dan, zeg maar. Veel van deze situaties herken je ongetwijfeld. Tijd om er niet alleen maar op kantoor om te lachen, maar ze ook op te schrijven. Dit is het eerste deel van de terugkerende blog over de dagelijkse dingen bij HVR.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn altijd een beetje anders, toch? De eerste week van januari is het nog rustig, maar langzaam druppelen steeds meer collega’s weer richting ons kantoor in creatieve broedplaats LabS55. Niet alleen wij zijn weg geweest, ook schoonmaakster Yvonne komt in de vakantie altijd wat minder. Omdat het dan ook minder vaak nodig is, zou je denken. Bij HVR werken vooral vrouwen en zelf hebben we het gevoel dat het met ons best wel meevalt, qua troep. Yvonne is het daar niet mee eens. Soms vinden we een briefje, met de boodschap dat het zo echt niet kan. ‘Hoe komt ze daar toch bij,’ vraag ik me af terwijl ik een beschimmelde en al-lang-weggelopen komkommer uit de koelkast haal.

Oliebollen en kerstkoekjes

Misschien komt het ook doordat we bij HVR best wel graag eten. Naast de lunch, is er altijd wel een moment te vinden voor een snackje tussendoor. Daar komt troep van. Op dit moment hebben verschillende collega’s hun overtollige kerstkoekjes en chocoladeletters meegenomen naar kantoor, zodat die hier een goed heenkomen krijgen. Ook een relatie die op 8 januari heerlijke oliebollen komt brengen, is hartstikke welkom. Terwijl de poedersuiker voornamelijk op de grond terecht komt, denk ik aan mijn goede voornemens. En aan Yvonne.

Koffiestruggles

Wie er ook even tussenuit geweest is, is onze koffiemachine. Zelf drink ik liever thee, maar voor de koffiedrinkers onder ons was het afgelopen week wel even schrikken. Het apparaat zou dinsdagochtend een halve dag weg zijn voor een grote (en erg nodige) schoonmaak. Maandagmiddag was er spoedberaad. Hoe zouden we aan het dagelijkse shot cafeïne komen? Waar zit de dichtstbijzijnde Coffee Company? Bezorgt Thuisbezorgd ook koffie? Elise zou wel even langs de Starbucks fietsen. Voor de fanaten is een dag zonder bakkie pleur natuurlijk een dag niet geleefd ;-).

Italiaanse latte

Toen de geliefde automaat (waarmee overigens een haat-liefde verhouding bestaat, maar daarover in een volgende blog meer) weer bij ons terug was, merkten we al snel een verandering. Niet dat de koffie een stuk beter is – nee, onze koffiemachine spreekt tegenwoordig een andere taal. Wij als communicatieprofessionals houden wel van een beetje uitdaging als het om taal gaat, maar Italiaans gaat ook onze pet te boven… Cappuccino, Latte en Espresso kennen ook wij nog wel, maar tegenwoordig laat het apparaat ons in het italiaans weten dat de bonen bijgevuld moeten worden of de afvalbak vol is. Even wennen, maar toch best leuk dat Italiaans. En simpelweg de taal aanpassen, is er gewoon nog even niet van gekomen. Herkenbaar?

Delen