HVR ontbijt@maandagochtend
Kantoorbuzz

Rumoer op #kantoor: de maandagochtend een feest?!

wo 21 februari 2018 - DOOR Jori Navest
Terug naar overzicht

Maandagochtenden zijn soms gewoon best een beetje pittig. En niet alleen op blue monday. Dat hoort erbij. Bij HVR is het één keer per maand een klein feestje. Elke tweede maandag van de maand komen we met z’n allen samen in de HVR-hotspot @LabS en ontbijten we met verse broodjes van de bakker, croissantjes, jus d’orange, fruit, enzovoort. En het beste moet dan nog komen…

Sparren en sterke verhalen

Tijdens het ontbijt bespreken we de week en delen we updates rond (nieuwe) opdrachten met elkaar. En wat we in het weekend hebben meegemaakt natuurlijk. Op maandag zijn de meeste mensen op kantoor. En dus is het de ideale dag om met elkaar te sparren. Of… om sterke verhalen te delen. Tegenwoordig hoort – of we willen of niet – ook de wekelijkse sportupdate erbij zoals de eindstand van de basketbalwedstrijd van Asha, het korfbal van Elise of de handbalcompetitie van Anouk. Of een collega vertelt over de fancy kapper die haar op de vingers getikt heeft omdat haar kapsel echt niet meer zou kunnen. Ik noem geen namen. Ondertussen maakt contenttijger (best lekker, een cliché op z’n tijd) Lisanne stiekem een timelapse van het ontbijt. Hieronder zie je het resultaat. 

Beste van de dag

Daarna gaan we opgefrist aan de slag en zijn de winterse monday blues voor het grootste gedeelte opgelost. 😉 Maar het beste gedeelte van deze maandag moet dan nog komen: Lotte staat voor ons klaar met haar rijdende massagestoel. Zij heeft voor iedereen twintig minuten tijd om de allerlaatste blues eruit te masseren en eventuele spierpijn natuurlijk, ook voor de mensen die geen sportwedstrijd hadden (geen idee wat die dan wel hebben gedaan…). Na afloop heb je even een moment nodig om weer op aarde te komen en voelt het alsof je je hoofd (en je mascara) in de stoel bij Lotte hebt achtergelaten. Zoals je begrijpt is dit elke maand opnieuw een hoogtepuntje!

En de andere maandagen dan?

Het kan niet altijd feest zijn natuurlijk. Op de andere maandagochtenden kickstarten we wel de week met elkaar, maar op een iets andere manier. Ieder plakt twee post-its op onze InspiratieLab wand: op één geeltje schrijf je waar je naar uitkijkt deze week en op de ander waar je deze week minder blij van wordt of waar je hulp bij nodig hebt. Die wand vol met geeltjes bespreken we vervolgens met elkaar en we geven hulp of bieden feedback aan onze collega’s. Staand, want we zitten al de hele dag. 🙂 Hoe start jij de week? Is het ook een feestje of blijft de maandag pittig?

Delen