rennen voor je flexplek
Kantoorbuzz

Rumoer op #kantoor: rennen voor je flexplek

di 24 april 2018 - DOOR Jori Navest
Terug naar overzicht

Heb jij werk met flexplekken? Dan herken je dit vast (en vooral als niet-ochtendmens). Op maandagochtend kom je met frisse energie naar kantoor, maar beland je in die tochtige hoek ver weg van het koffie-apparaat of de verse roddels. En nog zoiets: ook al hebben we flexplekken, de meeste mensen hebben echt wel een lievelingsplek waar ze eigenlijk altijd zitten. Waardoor het voelt alsof je illegaal op de plek zit van Siham of Peter. En je dus wel echt vroeg op moet staan, wil je een lekker plekje bij het raam hebben. Zelfs stiekem je territorium markeren met wat spullen, werkt niet. We zijn meedogenloos. En daarbij enorm van de clean-desk-policy.

Strijden voor je plek

Dit ‘probleem’ hebben we alleen op maandag. De dag dat wij alle veertien naar kantoor trekken om met elkaar te sparren, ‘zitten’, brainstormen en overleggen. Op tijd je bed uit en strijden voor een lekker plekje of naar het verdomhoekje, helemaal aan de andere kant van het kantoor. Ik overdrijf een beetje… maar toch ben ik stiekem een beetje teleurgesteld als ik op maandagochtend geen fijne plek heb. 😉

Of… alleen in de unit

De andere kant van hoe flexwerken bij ons kan gaan is als volgt: het is dinsdagochtend. Je hebt niet in de agenda’s gekeken. Eenmaal op kantoor (toch best een tripje vanuit thuisbasis Utrecht, Brabant, Amsterdam, etc.) blijk je de enige in de HVR-unit die dag! Weinig te sparren met de magnetron. In de groepswhatsapp zet Peter pittoreske kiekjes van een Zeeuws dorp, volgen foto’s van Asha en Hanna die ‘over de grens’ in Antwerpen werken, van Lisanne die een Agrofoodpluim uitreikt tussen de varkens of Elise die Bossche Bollen eet bij een opdrachtgever. Lekker bezig teamies!

Verhaal van de Week x 5

Een ander ding dat komt kijken bij dit flexwerken van ons, is Het Verhaal van de Week. Veel collega’s zijn maar één dag in de week in Den Haag. Als jij toevallig die hele week wél eens op kantoor bent, komt het niet zelden voor dat je vier keer hoort hoeveel chaos iemand in haar stad Eindhoven had door de huldiging van een bepaalde voetbalclub of hoe iemands haar volledig afgekraakt werd door de kapper. Bijkomend voordeel is dan weer dat je jouw smeuïge verhaal ongegeneerd elke dag kan delen en finetunen! Geen dag hetzelfde bij HVR.

Lichte haast voor je favo spot

Het klinkt misschien licht dramatisch, maar dat valt natuurlijk best mee. Dat flexen is best wel fijn, mits je ‘s ochtends haast voor je favo spot. 😉

Delen