HVR Group op de foto
Kantoorbuzz

Rumoer op #kantoor: uitstralen wie je bent op 876 foto’s

do 25 januari 2018 - DOOR Jori Navest
Terug naar overzicht

Dat wij uitstralen wie wij zijn op onze website is belangrijk omdat wij adviseurs het visitekaartje zijn van ons bureau. Wij zijn toch best vlotte communicatieprofs en naast deskundig, creatief en inspirerend ook gewoon heel gezellig en fijn om mee te werken.
O ja, en bescheiden 😉 Nou, dat allemaal uitstralen op een paar foto’s. Dat is nog best een bevalling!

The looks

Afgelopen maandagmiddag hadden we op kantoor een sessie met de fotograaf, één van onze mede-labSers. Collega Marieke gaf ons namens de fotograaf maar een paar kleine eisen door voor de kleding van die dag: minimaal 4 kledingsets meenemen a.u.b. (meer mocht altijd), geen grote logo’s of merken in beeld, geen extreem drukke prints, wel verschillende structuren of stof combi’s, laagjes zijn goed en afstylen met ketting, oorbellen of armband wordt gewaardeerd. Verder het liefst effen kleding mee en voor Peter een zwembroek. That escalated quickly…. Die zwembroek was natuurlijk een geintje. In een eerdere vakantienieuwsbrief van HVR heeft ‘Ik Strip Je’ Hugo voor ons een cartoon gemaakt van iemand die wel heel erg op Peter leek. De komische cartoon zie je hieronder. Lang een running gag geweest in het bureau. Gelukkig nam Peter de eis voor de foto’s zelf ook niet serieus 😉 maar hadden de anderen er een dagtaak aan. Vooral Hanna moet ‘go big, or go home’ gedacht hebben en nam haar halve garderobe mee in een rolkoffertje.

Peter in zwembroek van 'Ik Strip Je'

876 foto’s later

De fotograaf neemt zeker 876 foto’s, voor zo’n acht verschillende beelden. Elke kantoorhoek komt in beeld en voor elke nieuwe setting worden collega’s van hun bureau weggeplukt om te figureren. Fotogenieke stakeholderanalyses worden in een paar minuutjes in elkaar gedraaid op een flip-over, en er wordt druk wat quasi-serieuze tekst gekrabbeld in een notitieblok. Breed lachend. Precies zoals dit normaal gesproken gaat, natuurlijk. Vooral op maandagochtend. Dan stapt iedereen net zo breed lachend het kantoor binnen als je ons op de foto’s ziet, dat snap je wel. Mits de koffie het doet.

30 keer lachend heen en weer

Voor de foto op de homepage ben ik minstens 30 keer (“wel lachen he”) heen en weer gelopen met een telefoon aan m’n oor. Ook collega Lisanne heeft het ideale dagelijkse stappendoel van 10.000 wel gered met spontaan aan komen lopen, en weer terug (x27). Terwijl collega’s binnen in het Inspiratielokaal doen alsof ze druk overleggen. En mij stiekem opbellen, om het vooral lekker echt te laten lijken. Overigens is het best een uitdaging om een diverse foto te maken met maar drie mannen in het team… Maar Peter en Patrick hebben goed hun best gedaan om nog wat mannelijkheid aan de foto’s toe te voegen, en dat zonder zwembroek!  

HVR op de foto

Realistische weergave

Toch denk ik dat de foto’s goed weergeven hoe wij zijn. Tijdens het foto’s maken zelf voelt het af en toe wat gemaakt en maken we er veel grapjes over. Maar de situaties van de foto komen inderdaad regelmatig voor. Onze fotosmile stamt werkelijk uit de grappen en grollen die dagelijks over de vloer vliegen. Vooral op maandag, de dag waarop bijna iedereen samenkomt op kantoor om de week met elkaar te starten. En als je me niet gelooft, kom je gewoon maar eens kijken! 🙂

Delen