Contentmanagement

Het redactieteam van HVR Group bestaat uit 7 contentmanagers met uiteenlopende specialismen van teksten tot beeld en video. 

Content team HVR Group

Online content

 

Ons team heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en plaatsen van content in CMS’en als WordPress, Hippo, Drupal, IPROX, Joomla, HubSpot en Wix. Daarbij zorgen wij ervoor dat de content goed gevonden wordt door zoekmachines en voldoet aan de toegankelijkheidseisen. Zo plaatsen we de kern van de tekst bovenaan, gebruiken we informatieve subkopjes en plaatsen we bullets voor een opsomming, zorgen wij voor zoekmachinevriendelijke URL’s, geven we de afbeeldingen een alternatieve tekst wanneer dat nodig is, geven we links de juiste ankerteksten en voegen we aan elke pagina een beschrijving voor zoekmachines toe (metatekst). Ons team is op de hoogte van webrichtlijnen. Bij het maken van nieuwe webpagina’s, factsheets en infographics zorgen wij ervoor dat deze voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Daarbij letten we op zichtbare elementen (tekst, kleuren en beeld) en onzichtbare elementen (bestandsformaat, tekstopbouw met correcte gebruik van headers, alt-teksten, metatags en descriptions).

Redactie

Wij geloven dat een contentstrategie alleen succesvol is wanneer de wensen en behoeften van de doelgroep centraal staan. Daarom denken wij proactief met onze opdrachtgevers mee over passende contentvormen en inhoud. We schrijven dagelijks artikelen, wervende teksten, plaatsen (web)teksten, beheren creëren social posts en nieuwsberchten, maken nieuwsbrieven, houden interviews, hebben contact met mediakanalen en ontwikkelen beeld, animaties en video’s.

Om direct en volledig aan de slag te kunnen vatten we alle input samen in een korte briefing: het doel en de invalshoek van het contentitem, de betrokkenen; een contactpersoon voor meer informatie of een interview, met wie de tekst moet worden afgestemd, (links naar) achtergrondinformatie of beleidsstukken waar mogelijk en de gestelde deadline.

Vierogenprincipe

Het vierogenprincipe houdt in dat onze redacteuren elkaars teksten lezen, voordat deze worden afgestemd met de geïnterviewden en de opdrachtgever. Vier ogen zien meer dan twee. Zo borgen wij de kwaliteit van ons werk. U krijgt alleen de beste versie van onze teksten te zien.

Contact

Interesse om met ons aan de slag te gaan met jouw content? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan per mail: marloes.kersten@hvrgroup.nl of bel direct met Marloes op +31 0(6) 13298377. Marloes is online communicatieadviseur en verantwoordelijk voor het content team.