Training ‘Effectief verbinden in netwerken’

Terug naar overzicht
 • Incompany
 • Duur: ongeveer 30 uur verdeeld over 5 dagen
 • Tijden: donderdagen, van ongeveer 14:00 – 20:00
 • Kosten: € 2.995,- (ex. BTW) per deelnemer
 • Capaciteit: max. 20 deelnemers.
 • Zelfstudie: gemiddeld 2 dagen per maand

Meer info & aanmelden

In deze training ga je in vijf dagen aan de slag met je eigen netwerkcasus. Deze benaderen we op drie manieren: vanuit de theorie, met praktijkvoorbeelden en op het niveau van luisteren en persoonlijke verbinding. Aan het eind van de training pitch je jouw plan van aanpak aan de groep en kun je aan de slag met jouw uitdaging!

Werken in de netwerksamenleving

Veel (maatschappelijke) vraagstukken worden steeds complexer en kennen veel betrokken partijen bij een onderwerp, casus, taak of dossier. Professionals van die partijen hebben elkaar hard nodig om tot waardevolle oplossingen te komen. Die ‘interconnectiviteit’ zie je vaak terug in de vorm van (tijdelijke) projectorganisaties, netwerken, coalities of communities. Kortom: we werken steeds meer in netwerken.

Het is niet altijd gemakkelijk om deze netwerkvormen te onderhouden. Dat komt omdat ze bestaan uit personen die met elkaar samenwerken vanuit ieders eigen, uiteenlopende belangen en zienswijzen. Aan de andere kant beïnvloeden zulke netwerken de structuren, processen en systemen van de betrokken organisaties zelf. Dat vraagt om een fundamenteel andere werkwijze. Maar hoe ga je daarmee om? En hoe maak je nu écht een duurzame verbinding?

Vijf-daagse reis naar verbinding

Professionals die beter begrijpen wat er om hen heen gebeurt en die zich beter weten te verbinden met hun omgeving, maken een grotere kans hun doelen te bereiken. HVR Group, vanbinnenuit, de universiteit Twente en Renata Verloop hebben hun kennis en expertise gebundeld om jou als professional te helpen met het bouwen, versterken en doorontwikkelen van netwerken:


Extern verbinden

 • Welke netwerkvarianten zijn er en hoe geschikt zijn ze voor de opgave waar ik voor sta?
 • Hoe breng je verbindingen tussen organisaties tot stand en vorm je een functionerend netwerk?
 • Van theoretische feiten naar praktijk.

Lees verder

Intern verbinden aan externe activiteiten

 • Hoe verhouden interne en externe netwerken zich met elkaar?
 • Hoe zorg je voor interne verankering van die externe activiteiten?
 • Hoe zorg je dat externe netwerkactiviteiten en intern organisatieproces elkaar versterken?

Lees verder

Persoonlijk verbinden

 • Hoe blijf je volop in contact met jezelf als je contact maakt met je omgeving?
 • Wat belemmert je soms om dat contact te maken en hoe ga je daarmee om?
 • Wat heb jij nodig om je netwerk te voeden met waar het behoefte aan heeft?

Lees verder


Trainers

Deze training bundelt de expertises van HVR Group, vanbinnenuit, de universiteit Twente en Renata Verloop. Zo beslaat deze training een compleet pakket aan invalshoeken rondom netwerken: van persoonlijke ontwikkeling tot online communicatie. Lees hieronder welke expertises de trainers meebrengen.

Mark van Vuuren

Onderzoeker, universitair hoofddocent Organizational Communication en opleidingsdirecteur aan de Universiteit Twente. Mark onderzoekt o.a. de manieren waarop professionals betekenis verlenen aan hun werk in contexten die bol staan van technologische ontwikkelingen en hoe mensen met exact dezelfde taakomschrijving totaal verschillende banen kunnen hebben.

Peter Knoers (eigenaar/senior partner HVR Group)

Peter helpt publieke en private organisaties beter aan te sluiten op de eisen van de netwerksamenleving. Daarnaast leidt hij de Master Course Vision, Strategy and Leadership in the 21st Century aan de Universiteit Twente en werkt hij met Mark van Vuuren aan een onderzoekprogramma rond organiseren en communiceren in de netwerksamenleving.

Elise de Groot (eigenaar/senior partner HVR Group)

Ontwikkelt innovatieve strategieën en vertaalt die naar concrete activiteiten en middelen. In Elise’s aanpak en werkwijze spelen stakeholders en doelgroepen een actieve rol. In 2017 studeerde ze af aan de Universiteit Utrecht met een masteronderzoek naar de spanning tussen horizontaal verbinden en verticaal besluiten.

Harry van de Pol

Als inspirator, trainer en coach werkt Harry bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van mensen en organisaties. Centraal staat zijn overtuiging dat je nooit persoonlijke voldoening bereikt als je alleen jezelf bedient. Alles wat Harry doet is er daarom op gericht mensen (en organisaties) van binnenuit te bewegen zich betekenisvol voor anderen in te zetten.

Renata Verloop

Adviseert over (online) communicatie in het publieke domein en heeft ruime inhoudelijke ervaring met online communicatie en social media. Daarnaast kent Renata het management van dynamische omgevingen als geen ander, als oprichter/manager van Frankwatching Trainingen en van de eerste multidisciplinaire afdeling Digitale Media bij de rijksoverheid.


Aanmelden & info

Om op ieders behoeften in te kunnen spelen, starten we het traject met een intakeIn dit persoonlijk gesprek stellen we jouw motivatie en leerdoelen vast. Tijdens en na de training krijg je toegang tot een online leeromgeving, waar je lesmaterialen, achtergrondartikelen en voorbeeldcases vindt. Ook kun je hier je lesgenoten en trainers om hulp vragen of ervaringen delen.

Meer weten? Mail ons gerust! Voor meer informatie óf om je direct aan te melden voor de training, neem dan contact op met Elise de Groot via elise@hvrgroup.nl of 06 23 53 39 82

Op deze training zijn onze Algemene Leveringsvoorwaarden Trainingen en cursussen (pdf) van toepassing.