Terug naar overzicht

Binnen is buiten: verbinding met het netwerk in onszelf

  • Hoe blijf je volop in contact met jezelf als je contact maakt met je omgeving?
  • Wat belemmert je soms om dat contact te maken en hoe ga je daarmee om?
  • Wat heb jij nodig om je netwerk te voeden met waar het behoefte aan heeft?

Lees verder

Je kunt al luisteren. Je bent al volop in verbinding. Dat hoeven wij je niet te leren. Als je nog beter wilt luisteren dan je nu al doet, dan zijn er twee dingen die je kunnen helpen.

1. Luisteren naar jezelf

Ten eerste: leer beter luisteren naar jezelf. Wat gebeurt er binnenin jou als in je contact bent met een ander? Wat is daar te horen, aan te voelen en te begrijpen? En hoe gebruik je dat als je binnen een netwerk samen met anderen aan het werk bent?

2. Erkenning geven

Ten tweede: luisteren is vooral geven. Wat je geeft als je luistert, is erkenning. Het geven van erkenning helpt je om duurzame verbindingen te bouwen. Maar op sommige momenten lukt het niet goed om die erkenning echt te geven. Dat kan zijn doordat je in het contact zoekt te ontvangen, en luistert vanuit een oordeel, angst of eigen behoeften. Je hoopt dan (onbewust) bevestiging van je oordeel, geruststelling of dat waar jij behoefte aan hebt, te krijgen. Dat is niet fout, dat is ontzettend menselijk. Maar het helpt het luisteren niet, omdat luisteren vooral geven is.

Wat kun je verwachten?

De trainers/coaches Harry van de Pol en Jacqueline de Roos gaan hiermee met je aan de slag op dag 4 (en geven een sneak preview op dag 1). Ze helpen je om aan de hand van jouw casus contact te maken met jezelf (jezelf horen, aanvoelen en begrijpen), zodat je ook volop groeit in het contact met de ander. Je leert anders om te gaan met datgene waar je soms tegen aan loopt, met wat je in het contact in de weg kan staan, met wat jij lastig vindt. Zo helpen ze je groeien in het beter hanteren van het prachtige instrument dat je zelf bent.


Trainers

Dit deel van de training wordt ingevuld door de volgende trainers:

Harry van de Pol

Als inspirator, trainer en coach werkt Harry bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van mensen en organisaties. Centraal staat zijn overtuiging dat je nooit persoonlijke voldoening bereikt als je alleen jezelf bedient. Alles wat Harry doet is er daarom op gericht mensen (en organisaties) van binnenuit te bewegen zich betekenisvol voor anderen in te zetten.

Jacqueline de Roos

Coach/trainer, bedrijfskundige en organisatieadviseur. Jacqueline’s passie en expertise liggen bij team- en organisatieontwikkeling binnen kwaliteitszorg, leiderschap en communicatie. In haar trainingen creëert Jacqueline een veilige leeromgeving waarin ze je uitnodigt te ontdekken waarin je verder kunt groeien, met aandacht voor zelfbewustzijn en intrinsieke motivatie.


Vijf-daagse reis naar verbinding

Professionals die beter begrijpen wat er om hen heen gebeurt en die zich beter weten te verbinden met hun omgeving, maken een grotere kans hun doelen te bereiken. HVR Group, vanbinnenuit, de universiteit Twente en Renata Verloop hebben hun kennis en expertise gebundeld om jou als professional te helpen met het bouwen, versterken en doorontwikkelen van netwerken.

Lees meer

Aanmelden & info

Meer weten over deze training? Mail ons gerust! Voor meer informatie óf om je direct aan te melden voor de training, neem dan contact op met Elise de Groot via elise@hvrgroup.nl of 06 23 53 39 82