Een dag meelopen met Chantal Kolleman

Als ‘werknomade’ (ik woon aan de kust van Noord-Holland en werk door heel Nederland) heb ik geen vaste indeling van mijn werkdagen. Ik werk voor verschillende opdrachtgevers tegelijkertijd en plan mijn creatieve hobby’s en lichaamsbeweging daar omheen. Hierdoor kan het zijn dat ik de ene dag vanuit huis achter de laptop kruip om een strategische visie uit te werken en op andere dagen al voordat de krantenbezorger is geweest in de auto of trein zit om een (incompany) training over de ‘communicatieve organisatie’ te geven. Maar mijn werkdagen starten altijd met een goede kop cappuccino 🙂

Vervolgens check ik de laatste updates op social en beantwoord ik mijn eerste mailtjes en telefoontjes. Voor mijn werk probeer ik altijd de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van communicatie en organisatieveranderingen bij te houden. Om daarna te bedenken hoe we deze – op een praktische manier – kunnen implementeren. Veel van de opdrachten en projecten waar ik aan werk gaan over de (door)ontwikkeling van de communicatieprofessional, -afdeling of zelfs de gehele organisatie.

Hierdoor ben ik het ene moment bezig met het interviewen van stakeholders om erachter te komen wat zij verwachten van de afdeling Communicatie en het volgende moment bezig met het bedenken en realiseren van een passende communicatiestijl voor een totaal bedrijf. Dit vraagt om veel creativiteit, flexibiliteit en soms ook geduld. Maar die afwisseling zorgt er ook voor dat ik bij alle opdrachtgevers mijn (nieuwe) kennis en ervaringen direct in de praktijk kan brengen!