Een dag meelopen met Patrick Dekkers

Vandaag start de dag met het communicatie-overleg van het project Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat. Als communicatiestrateeg ben ik verantwoordelijk voor alle communicatie- en omgevingsactiviteiten. In dit overleg bespreken we wat er speelt rondom dit project: welke vragen/issues spelen er en hoe gaan we daar mee om.  Na dat overleg vind ik een concept-offerte van een collega in mijn mailbox met de vraag even kritisch mee te kijken. Bij het lezen let ik er vooral op of het verhaal mij in één keer pakt. Is duidelijk wat er gaat gebeuren en waarom? Dat zal de ‘echte’ ontvanger immers ook meteen willen zien. Om maar meteen door te pakken wat betreft acquisitie werk ik daarna een referentie uit voor een aanbesteding van een ministerie.

Daarna staat er een gesprek in de agenda met een projectleider. Met elkaar zijn we op zoek naar een communicatie-aanpak die past bij haar project. Welke strategie kiezen we en hoe zorgen we dat alle betrokkenen (in de eigen organisatie en daarbuiten) in het project  hun rol kunnen pakken. Wat is er dan inhoudelijk en praktisch nodig? Na het gesprek ga ik aan de slag met de uitwerking van de gekozen lijn. Hoe kan ik deze bespreekbaar maken met alle betrokkenen zodat zij ook eigenaar worden van de aanpak. Wat moeten we aan ondersteuning regelen zodat zij hun rol ook makkelijk kunnen pakken?

Na het denkwerk staan er nog een paar mailtjes en telefoontjes op de to do lijst om de dag af te sluiten.