Webtoegankelijkheid

Waarschijnlijk zegt de term webtoegankelijkheid je inmiddels wel iets, maar welke actie moet jij ondernemen?

Welke actie ondernomen moet worden verschilt per website en per online middel. Denk daarbij aan de code, vormgeving en navigatie van een website, maar ook content items als teksten, afbeeldingen, audio en video, tabellen, formulieren en pdf bestanden.

Wat is een toegankelijke website?

Een toegankelijke website is een website die voor iedereen eenvoudig te gebruiken is. Daarom gelden er functioneel- technische en redactionele toegankelijkheidseisen of (voorheen: webrichtlijnen) voor websites van de overheid. Deze zijn vastgelegd in de toegankelijkheidsstandaard Digitoegankelijk EN 301 549.

Per wanneer moet je aan de eisen voldoen?

  • 23 september 2019 voor websites gepubliceerd na 23 september 2018
  • 23 september 2020 voor alle websites
  • 23 juni 2021 voor mobiele applicaties

 

Hoe wij jou verder kunnen helpen

Wij ondersteunen en ontzorgen onze opdrachtgevers bij het opstellen van de toegankelijkheidsverklaring tot aan het doorvoeren van de aanpassingen op de website.  We werken daarbij samen met een gecertificeerd bureau voor de analyse.

Aan de slag

Interesse om met ons aan de slag te gaan met de toegankelijkheid van jouw online middelen? Vraag vrijblijvend een gesprek aan per mail: marloes.kersten@hvrgroup.nl of bel direct met Marloes op +31 0(6) 13298377

In contact komen

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen met jouw vraagstuk? Laat het ons weten, we kijken graag met je mee.

Neem contact op